86. Huda pokušnja!: Katarina Marinčič in Mateja Golc

Naša Mateja bo tokrat gostja pri 86. Hudi pokušnji v MuziKafeju na Ptuju. Poskusili boste lahko našo domačo zvrst Halongo, beli pinot in renski rizling.
Lepo vabljeni, da skupaj nazdravimo!
https://fb.me/e/4pK8UERhh 



Vabljeni na 𝟖𝟔. 𝐇𝐮𝐝𝐨 𝐩𝐨𝐤𝐮𝐬̌𝐧𝐣𝐨, 𝐤𝐢 𝐛𝐨 𝐩𝐨𝐭𝐞𝐤𝐚𝐥𝐚 𝐯 𝐬𝐫𝐞𝐝𝐨, 𝟐𝟗. 𝐦𝐚𝐫𝐜𝐚, 𝐨𝐛 𝟏𝟗. 𝐮𝐫𝐢, 𝐯 𝐃𝐨𝐦𝐮 𝐊𝐔𝐋𝐓𝐮𝐫𝐞 𝐦𝐮𝐳𝐢𝐊𝐚𝐟𝐞 𝐧𝐚 𝐏𝐭𝐮𝐣𝐮. Tokrat bosta z nami vrhunska pisateljica 𝐊𝐚𝐭𝐚𝐫𝐢𝐧𝐚 𝐌𝐚𝐫𝐢𝐧𝐜̌𝐢𝐜̌ in vsestranska haloška mladenka 𝐌𝐚𝐭𝐞𝐣𝐚 𝐆𝐨𝐥𝐜. Debata bo tekla o avtoričinem kratkem romanu 𝑍̌𝑒𝑛𝑠𝑘𝑎 𝑠 𝑠𝑟𝑒𝑏𝑟𝑛𝑖𝑚 𝑜𝑐̌𝑒𝑠𝑜𝑚, svoje brbončice pa boste lahko razvajali z vrhunskimi vini 𝐊𝐦𝐞𝐭𝐢𝐣𝐞 𝐏𝐢𝐧𝐭𝐚𝐫𝐣𝐞𝐯𝐢. Literarno-vinski večer bosta povezovala pesnica 𝐊𝐫𝐢𝐬𝐭𝐢𝐧𝐚 𝐊𝐨𝐜̌𝐚𝐧 in vinski publicist 𝐉𝐨𝐳̌𝐞 𝐑𝐨𝐳𝐦𝐚𝐧.
📖 O avtorici
Katarina Marinčič (1968) je pisateljica, literarna zgodovinarka, prevajalka in profesorica na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Njen pisateljski opus obsega romane 𝑇𝑒𝑟𝑒𝑧𝑎, 𝑅𝑜𝑧̌𝑛𝑖 𝑣𝑟𝑡, 𝑃𝑟𝑖𝑘𝑟𝑖𝑡𝑎 ℎ𝑎𝑟𝑚𝑜𝑛𝑖𝑗𝑎 (nagrada kresnik 2002) in 𝑃𝑜 𝑛𝑗𝑖ℎ𝑜𝑣𝑖ℎ 𝑏𝑒𝑠𝑒𝑑𝑎ℎ (nagrada kritiško sito 2015) ter zbirko novel 𝑂 𝑡𝑟𝑒ℎ (nagrada Dnevnikova fabula 2007). Roman 𝑃𝑟𝑖𝑘𝑟𝑖𝑡𝑎 ℎ𝑎𝑟𝑚𝑜𝑛𝑖𝑗𝑎 je doslej izšel v nemškem jeziku, roman 𝑃𝑜 𝑛𝑗𝑖ℎ𝑜𝑣𝑖ℎ 𝑏𝑒𝑠𝑒𝑑𝑎ℎ v romunščini, zbirka 𝑂 𝑡𝑟𝑒ℎ v makedonščini in francoščini. Kot avtorica spremnih besed je sodelovala pri številnih slovenskih izdajah francoskih klasikov. Iz francoščine je med drugim prevedla delo Paula Veyna 𝐾𝑎𝑘𝑜 𝑗𝑒 𝑛𝑎𝑠̌ 𝑠𝑣𝑒𝑡 𝑝𝑜𝑠𝑡𝑎𝑙 𝑘𝑟𝑠̌𝑐̌𝑎𝑛𝑠𝑘𝑖, mladostno zbirko Marcela Prousta 𝑅𝑎𝑑𝑜𝑠𝑡𝑖 𝑖𝑛 𝑑𝑛𝑒𝑣𝑖 ter njegovih 𝑃𝑒𝑡𝑖𝑛𝑠𝑒𝑑𝑒𝑚𝑑𝑒𝑠𝑒𝑡 𝑙𝑖𝑠𝑡𝑜𝑣, ki so izšli pred kratkim.
🍷 O vsestranski haloški mladenki Mateji Golc
Na marčevski, že šestinosemdeseti Hudi pokušnji!, bodo na odru prevladovale dame, med njimi mlada in nadobudna Mateja Golc. Študentka drugega letnika na ljubljanski Biotehniški fakulteti, smer agronomija, sicer pa glasbenica na več inštrumentih, dejavna v različnih društvih, ob koncu tedna streže gostom v baru v Podlehniku, med tednom v Vinskem baru Šuklje v Ljubljani, občasno vodi degustacije v Vidovi kleti za Vinarsko zadrugo Haloze, pomaga pri zadružnih aktivnostih, za nameček še v domačem Podeželskem razvojnem jedru Halo. A to še zdaleč ni vse! Še kako so dobrodošle njene pridne roke na Pintarjevi babičini in dedkovi kmetiji v Velikem Okiču, kjer vinogradu, sadovnjaku in pašniku delajo družbo ovce. In kar težko si predstavljamo, da ob vsem tem najde še čas za pomoč na očetovem posestvu v Trdobojcih z velikim ekološkim sadovnjakom starih visokodebelnih dreves in pašno skupnostjo. Pravi naslov za pogovor o Halozah včeraj, danes in jutri z različnih zornih kotov. Vina? Na pokušnji bodo Pintarjeva: bela zvrst, beli pinot, renski rizling. Še kaj? Presenečenje! Kakšno? Ne izdamo, samo namig: Mateja obvlada različne inštrumente.
▫️ Vstop je prost, veselimo se snidenja z vami!
▫️ Soprireditelji: Beletrina, Dom KULTure Muzikafe, TheThirdWine
▫️ Dogodek je del programa Literarne prireditve, ki ga sofinancira Javna agencija za knjigo Republike Slovenije. 

Oznake: